Yrityssaneeraus- ja konkurssiasiat

Maksuhaluttomuus ja erityisesti maksukyvyttömyys kohtaa nykypäivänä yhä useampaa kaupan ja kuljetusalan toimijaa sekä myös muita toimialoja.

Yrityssaneerauksella konkurssin partaalla olevan yrityksen tilannetta arvioidaan puolueettomasti ja vailla sivuvaikutteita. Tällöin yrityssaneerauksen selvittäjä tutkii, onko yhtiö vielä tervehdyttämiskunnossa – ja onko sillä siis jatkamismahdollisuuksia toimintaa tervehdyttämällä – ja usein velkoja leikkaamalla.

Riittävän ajoissa aloitettu yrityssaneerausmenettely tai vapaaehtoinen sopimusteitse suoritettu velkajärjestely voi pelastaa tilapäisesti hankaluuksiin joutuneen yrityksen. Yrityssaneerauksella voidaan tehdä myös radikaali suunnanmuutos yritykseen ja ryhtyä vaadittaviin tervehdyttämistoimiin ja irtisanoa kannattamattomat sopimukset normaaleista irtisanomisajoista riippumatta.

Jos yritys kuitenkin on ajautunut sellaiseen maksukyvyttömyyden tilaan, että yrityssaneerauskaan ei tuota toivottua tulosta tai siihen ei ole muuten perusteita, hoidamme yhtiön velkaselvittelyt konkurssissa. Monesti yrityssaneerausta harkittaessa havaitaan, että konkurssi on järkevämpi vaihtoehto, mutta asia kannattaa silti tutkia ensin tarkkaan. Olemme toimineet lukuisissa konkursseissa pesänhoitajana ja julkisselvittäjänä ja yrityssaneerauksissa selvittäjänä ja myöhemmin valvojana.

Maksukyvyttömyystilanteessa ja konkurssissa yhteistyö erityisesti suurimpien velkojien kanssa on ensiarvoisen tärkeää omasta roolista riippumatta.

Ota yhteyttä